www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

6-о и 9-о място за българите на "Ногаро" (+видео)

06.04.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1515 прочитания
A+ | A-

6-о и 9-о място заеха българските пилоти във второто състезание от първия състезателен уикенд в европейските серии GT4 за 2015 година. Павел Лефтеров с Lotus Evora GT4 завърши 6-и, на 20,686 секунди от победителите Марсел Ноорен/Йеле Беелен с Chevrolet Camaro, а Григор Григоров и Ивайло Цонев със SIN R1 GT4 финишираха 9-и, на 1 обиколка от първите.

Състезанието се оказа изключително оспорвано, с много битки за всяка една позиция и дори няколко удара, които оказаха влияние върху класирането. Заради такъв удар отпадна Хендрик Щил със SIN R1 GT4, който беше ударен от холандеца Рикардо Ван дер Енде в 25-ата обиколка. Холандският пилот с Ford Mustang изпусна спирането за един десен завой, излезе в зоната за сигурност и когато тръгна да се връща удари минаващия край него Щил, вместо да изчака другите коли и да се върне безопасно на пистата. След инцидента Ван дер Енде, който е шампион в GT4 сериите за миналата година обясни, че е останал без спирачки и за това се е ударил в Щил, а след това се заби в една от предпазните огради.

Лефтеров беше един от пилотите, които се бореха за място в Топ 3. Той проведе оспорвана битка с пилотите около него – Кребс/Класен с Porsche Cayman и Даниел Укерман с Lotus Evora GT4, но малко преди финала се завъртя и излезе от пистата, като не стана ясно дали не е ударен отзад от Укерман в завоя. Българинът завърши на трето място в неговата категория Am.

Следващият състезателен уикенд от сезона в сериите GT4 е от 22 до 24 май на холандската писта „Зандвоорт”.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ