www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Защо представянето на Ferrari на "Сепанг" е по-скоро изключение

02.04.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 1644 прочитания
A+ | A-

Защо представянето на Ferrari на "Сепанг" е по-скоро изключение

Победата на Себастиан Фетел в Гран при на Малайзия в неделя накара мнозина да обявят, че авансът на Mercedes от зимните тестове и началото на сезона може би е заличен. А завръщането в челото на италианския тим беше посрещнато ентусиазирано от феновете на марката, които преживяват тежко кризата в Скудерията и изоставането в последните години.

Кими Райконен с титлата си от 2007 година е последният световен шампион на Ferrari, а петте години на Фернандо Алонсо в Маранело така и не успяха да му донесат трета световна титла.

Предлагаме ви мнението на трима интересни събеседници, които се съмняват, че Ferrari ще успее веднага да спре доминацията на Mercedes и които смятат, че победата на Фетел на „Сепанг” е била по-скоро резултат от благоприятни фактори за представянето на SF15-T. Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен е на мнение, че работата на шасито на Ferrari с гумите е било решаващо за победата на Фетел.

„Гумите, които Pirelli избра за състезанието в Малайзия бяха много по-подходящи за колата на Ferrari, отколкото за тази на Mercedes – обясни финландецът изборът на твърдите и средно твърдите сликове. – Не очаквам, че Ferrari ще е сериозна заплаха за Mercedes във всяко едно състезание оттук нататък. Но със сигурност няма да гледаме доминация на Mercedes като тази, на която станахме свидетели през миналата година.”

Моторспорт директорът на Red Bull доктор Хелмут Марко пък е на мнение, че прогресът на Ferrari при развитието на V6 мотора на италианците е впечатляващ.

„Това е основната причина Ferrari да се доближи до Mercedes – обяви бившият пилот. – Но не трябва да забравяме и високите температури в Малайзия, които облагодетелстваха работата на тяхното шаси с гумите на Pirelli. Към това прибавяме и идеалната стратегия за състезанието, изпълнена отлично от Себастиан Фетел и получаваме победата. Не смятам, че Ferrari ще са силни на другите писти, поне не толкова, колкото бяха в Малайзия.

„Освен това, „Сепанг” е една от любимите писти на Себ – миналата година това беше единственото място, където той беше по-бърз от Дениъл Рикардо.”

И накрая, мнението на финландската звезда на Williams Валтери Ботас, който е един от губещите от завръщането на Ferrari в челото, тъй като британският тим остана в ролята на догонващ.

„Не трябва да забравяме, че в Малайзия се състезавахме при екстремни атмосферни условия – обясни Ботас. – Беше изключително горещо, а явно при такива условия във Ferrari се справят най-добре с деградацията на гумите. Да видим какво ще направят в Китай и тогава ще можем да анализираме по-сериозно.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ