www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китайци купуват Pirelli за 7,1 милиарда евро!

23.03.2015 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Kiril Stoykov | 1470 прочитания
A+ | A-

Китайци купуват Pirelli за 7,1 милиарда евро!

China National Chemical (ChemChina) ще купи Pirelli за 7,1 милиарда евро! Петият по големина производител на гуми в света ще премине в азиатски ръце най0късно до лятото на тази година, когато се очаква сделката да бъде финализирана. Държавна компания ChemChina ще получи достъп до технологии за производство на премиум автомобилни гуми и ще даде тласък на италианската фирма за по-сериозно присъствие на огромния китайски пазар.

Сделката е договорена с акционерите на Pirelli в неделя. ChemChina ще плати 15 евро на акция за 26,2% от акциите на Pirelli, собственост на компаниите Cam Finanziaria или Camfin, се казва в официално съобщение на фирмата. След това ChemChina ще направи публичен търг за останалата част от акциите на същата цена. През 2013 г. ChemChina генерира приходи от 244 милиарда юана (39 млрд. долара).

„Партньорството ни с такъв голям играч като ChemChina, чрез своите филиали, е от световно значение и представлява чудесна възможност за Пирели”, доволен шефът на италианска производител Марко Трончети Провера. 67-годишният Провера ще остане главен изпълнителен директор след сделката, а китайците ChemChina ще си назначат нов шеф.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "