www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Граждани на Плевен срещу неправилното паркиране

20.03.2015 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 2057 прочитания
A+ | A-

Граждани на Плевен срещу неправилното паркиране

Гражданска кампания срещу неправилното паркиране в централната градска част стартира днес първо в град Плевен. Инициативата е на работна група на Северозападния регион по проект „Демократична работилница” - обучение за активни граждани, и се осъществява с подкрепата на Община Плевен. Целта на кампанията е да повиши гражданската чувствителност към проблема, информира pleven.bg.

Мотото на кампанията е „Освободи тротоара и пешеходната пътека. Това ще помогне... на майките с колички, на възрастните хора, на инвалидите, на децата, да си отговорен шофьор, да си съвестен гражданин, да спазиш закона, да не бъдеш глобен.” Текстът е изписан на пипалата на малко паяче, което е символ на инициативата. То е избрано не само като предзнаменование на щастие, на положителни емоции и правилни решения в живота. Паякът е най-умелият тъкач на всички времена и ненадминат творец, което е зявката за добронамереността на кампанията, считат нейните автори.

Дванадесет ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен поставиха на 19 март (това ще се случи и на 26 март) листовки с мотото и символа на инициативата - паячето, на предните стъкла на неправилно паркирали автомобили в централната градска част.

Младежите са облечени със светлоотразителни жилетки и обозначени с логото на кампанията. Техните маршрути са по бул. „Русе” и „Г. Кочев”, улиците „Хаджи Димитър”, „Дойран”, „Цар Симеон”, „Ресен”, „Катя Попова”, „Ниш”. Гражданската инициатива против неправилното паркиране, стартирала в Плевен, има амбицията да се превърне в национална.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ