www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Маями може да наемете Camaro за 20 долара на ден

19.03.2015 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Kiril Stoykov | 4892 прочитания
A+ | A-

Маями и в частност Маями Бийч, като в един истински мега курорт, буквално всяка втора кола е под наем. Рентакар може да ползвате стандартно не само като кацнете на летището, но и от многобройните офисчета из града, както и от най-обикновени автомати на улицата. Маями е едно от малкото места в света, където може да видите всякакви автомобили - от "мъскълкарс" от времето на Елвис Пресли, през огромните джипове и пикапи, стигайки до 10-метрови лимузини и европейски бестселъри като ферарита и ламборгинита. Голямото разнообразие на возила води и до невероятни оферти. При добър късмет може да наемете за 24 часа само за 20 долара дори и расов Chevrolet Camaro.

Във Флорида колите имат регастрационни номера само отзад - логиката, е че ако ви записват полицейските камери ще е откъм стоповете. В населените места трябва да спазвате ограниченията на скоростта до миля - правилата са строги, а камерите хиляди. По многолентовите магистрали ограниченията варират от 70 до 115 мили в час. По аутобаните (поне тази между Маями и Форд Лодърдейл) обаче явно пътните полицаи са оставили голям толеранс. Особено при интензивно движение и карайки в колона никой няма да ви спре, ако се движите с 10-20 мили отгоре.

В много от случаите в средните и десните ленти автомобилите се движат по-бързо, защото американецът често слага круиз контрола на 70 мили в час (например) и се залепя в най-крайната лява лента. Той може да кара дълго време така без да се премести в свободната до него дясна лента и да ви скъса нервите. Присветкването със светлините или пък пускането на ляв мигач може да ви доведе до солидна глоба и съд.

 

Още снимки от улиците на Маями може да видите в ГАЛЕРИЯТА

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ