www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

15 милиона евро спасяват Sauber от Ван дер Гарде

17.03.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 583 прочитания
A+ | A-

15 милиона евро спасяват Sauber от Ван дер Гарде

Съдебната сага с участието на тима от Формула 1 Sauber и бившият пилот на отбора Гийдо ван дер Гарде приключва според холандските медии. Цената е 15 милиона евро неустойка, които трябва да бъдат платени от швейцарския тим, който имаше договор с Ван дер Гарде за новия сезон, но го уволни заради Фелипе Насър и Маркус Ериксон, които осигуриха повече пари за бюджета на тима.

Според неофициалната информация в преговорите е участвал лично босът на Формула 1 Бърни Екълстоун, а по-късно тази седмица двете страни ще обявят, че са стигнали до споразумение. Това препоръча и съдията в Австралия, който отсъди, че Ван дер Гарде трябва да кара за Sauber.

Предполага се, че сумата покрива заплатата на пилота за 2014 г. и 2015 год., както и всички разноски по делото. Срещу тези 15 милиона евро Ван дер Гарде се отказва от всякакви претенции към тима на Петер Заубер. Според други източници, Бърни Екълстоун е преговарял и с холандския милиардер Марсел Бьокхорн, който е спонсор на Ван дер Гарде, който пък е женен за дъщеря му. Предполага се, че Бърни е успял да уреди Бьокхорн да получи акции в Sauber срещу част от дълга на тима.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ