www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Защо Джеръми Кларксън е готов да напусне Top Gear

16.03.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2025 прочитания
A+ | A-

Защо Джеръми Кларксън е готов да напусне Top Gear

Драмата около отстраняването на популярния водещ на тв шоуто на ВВС Top Gear Джеръми Кларксън навлиза във втората си седмица, а днес британската корпорация стартира разследване на инцидента, при който звездата удари човек от своя екип. Британските медии поддържат огъня на скандала, петицията в интернет за връщането на Кларксън на екран вече събра почти 1 милион подписа, а срещу Джеръми се изправиха голяма част от шефовете му, както и профсъюзите, които упорито повтарят, че е неприемливо да се удрят колеги и подчинени.

От обкръжението на Кларксън изтече информация, че той е готов да напусне ВВС или поне Top Gear дори и да не получи наказание за последната си издънка. Защото от миналата година Кларксън работи с последно предупреждение, отправено му от шефа на тв подразделението на ВВС Дани Коен.

През 2002 год. Кларксън и екипът на предаването успяха да съживят Top Gear и да го превърнат в една от най-популярните тв програми в световен мащаб. Цената се оказа следната: TG престана да бъде предаване само за автомобили и се превърна в шоу, което поражда скандали и забавлява зрителите, понякога с дебелашки хумор или безсмислени скечове.

Преди няколко години главният продуцент на Top Gear Анди Уилмън обясни, че шоуто е на път да се сгромоляса под собствената си тежест. Още веднъж, става въпрос за програма, която се излъчва в над 200 държави и носи годишни приходи в размер на стотици милиони лири. А Кларксън и колегите му са сред най-популярните хора на света.

Една от причините за това? Фактът, че в Top Gear приеха, че е нормално да обиждат или атакуват големи категории хора, за да се харесат на своята публика. Без значение дали става въпрос за хора с различна сексуална ориентация, произход, раса и т.н.

И тук трябва да направим разликата между Джеръми Кларксън тв звездата и Джеръми Кларксън – обикновеният човек, който обича трите си деца, преживя тежко развода си, въпреки че вината беше негова и който се страхува до смърт от провала. Някои анализатори сравниха Кларксън с легендата на киното Чарли Чаплин, който е успял да изгради образа на малкия човек с бастунчето, но в действителност най-големия му страх в живота е бил да не се провали.

Дали Кларксън се страхува от същото?

Реакцията му след края на разследването на ВВС и последиците от него ще ни покажат как ще продължи развитието му. Защото между 1988 г. и 2000 год. всички ние познавахме един по-различен Джеръми Кларксън, после дойде този, който обичаше да демонстрира остър език и грубовати шеги. Сега е ред на следващия етап.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ