www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Цените на горивата влияят на продажбите на автомобили

09.03.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2102 прочитания
A+ | A-

Цените на горивата влияят на продажбите на автомобили

3-годишно изследване на сайта iSeeCars.com на продажбите на употребявани автомобили показа, че има връзка между тях и цените на горивата. Екипът на портала е анализирал 27 милиона сделки за коли втора ръка и е успял да отличи някои интересни тенденции.

На първо място изследването оборва теорията, че при покачването на цените на горивата се засилва търсенето на хибриди и plug-in хибриди. Според резултатите, търсенето на хибриди и екологично ориентирани автомобили се движи от други фактори и мотиви, които не са свързани с цените на горивата, а по-скоро от желанието на собствениците им да имат принос към опазването на природата.

Ръстът на цените на горивата се отразил и на покупките на пикапи, които са важен играч на пазара на нови и употребявани автомобили в Щатите. При по-ниски цени на горивата купувачите са се насочвали към употребявани пикапи, а при по-високи – към нови машини. Най-общо, покачването на цената на горивото с един долар на галон е водело до ръст на продажбите на нови пикапи с 2% на месец.

При SUV и CUV моделите също се наблюдава интересна тенденция, която обаче не е толкова ясно изразена като при пикапите – намаляването на горивата с 1 долар на галон е довело до ръст с 0,7% на месец на продажбите на SUV и CUV автомобили.

„Това показва, че покупките на SUV и CUV модели не се влияят толкова от цените на горивата, а по-скоро от желанието на купувачите да притежават точно колата, която са си харесали”, заяви Фонг Ли, главен изпълнителен директор и основател на iSeeCars.

Това се потвърждава и от факта, че популярни модели като BMW X3 осигуряват разход на гориво, близък до този на леките автомобили, а в същото време цената на горивото е чувствителна тема за собствениците на Ford F-150, оборудвани с V8 бензинови мотори.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ