www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сътресението спря Алонсо, а не някакви мистични заговори

06.03.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2686 прочитания
A+ | A-

Фернандо Алонсо няма да кара в Австралия и това породи поредица спекулации и конспиративни теории. В крайна сметка обаче нещата далеч не са толкова сложни – испанецът преживя тежък инцидент и лекарите го посъветваха да си почива известно време. Все пак, той излетя от пистата и се удари в предпазната стена край трасето.

Най-вероятно Фернандо е ударил главата си в борда на кокпита – каската и предпазната яка са си свършили работата, но е факт, че испанецът е понесъл тежък удар. По-късно пилотът се озова в болницата и там, заедно с изследванията, лекарите са му казали, че трябва да полежи известно време, за да се възстанови.

В McLaren се намериха хора, които изговориха доста неща без да са проверили фактите и това допълнително подсили спекулациите. Стигна се дотам, че се появиха теории, че Алонсо е бил ударен от ток, че е загубил съзнание преди удара и т.н. Някой дори обвини мафията за катастрофата по време тестовете.

Нека се върнем на фактите. Алонсо е претърпял тежък удар по главата. Лекарите бяха категорични, че става въпрос за сътресение на мозъка. Фернандо е поискал хапчета за главоболие. И дотук.

С оглед на това какво представлява сътресението, втори подобен удар, случил се малко след първия може да има много тежки последици и да се появи т.нар „Синдром на втория удар” (SIS). При него се получава допълнително увреждане и дори млади и здрави хора могат да умрат за броени минути. Натрупването на контузиите и въздействието им върху човешкия организъм в този случай са изключително неприятни.

С оглед на съвета на лекарите, които казаха на Фернандо, че е по-добре да не кара в Мелбърн, испанецът имаше два варианта – първо, да ги послуша и второ, да пренебрегне напътствията им. Но ако беше решил да кара, то застрахователят, с който работи тимът и който е застраховал пилота, няма да иска да плати, ако Алонсо пострада тежко при SIS или дори умре. Най-малкото защото е налице предупреждение от лекарите, че испанецът не трябва да сяда в болид за известно време. Така че, кой би поел такъв риск?

Затова Алонсо ще гледа състезанието другата неделя по телевизията, а в Мелбърн шанс да се изяви ще получи Кевин Магнусен. Това са най-логичните изводи с оглед на фактите, с които разполагаме. Всичко друго са фантазии и предположения.

Джо Сейуърд

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ