www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo Cars пуска 1000 коли в облака за безопасност

23.02.2015 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 3220 прочитания
A+ | A-

Волво, шведската транспортна администрация и норвежката администрация на обществената пътна мрежа работят заедно по проект, който ще позволи на автомобилите да споделят информация за пътните условия, свързани със състоянието на пътната настилка. Споделянето ще става чрез мрежа, базирана в облак - революционен подход в подобряването на пътната безопасност. С увеличаването на тестовите автомобили от 50 на 1000 проектът бързо се движи към целта да направи технологията достъпна за потребителите в рамките на няколко години.
 
„Колкото повече информация се споделя на пътя, толкова по-малко изненади има. А когато шофираш, най-много се стараеш да избягваш изненадите“, споделя Ерик Израелсон, ръководител на проекта Cooperative ITS (Интелигентни транспортни системи) във Volvo Cars: „С оглед на това, разработихме сигнал за хлъзгав път, които уведомява водача за заледени участъци и допринася за по-ефикасната зимна поддръжка на пътищата. Ще добавим и сигнал за аварийни светлини, който ще съобщава на водачите, ако друго превозно средство в района е пуснало аварийните си светлини. С тези две първоначални функции имаме страхотна платформа за разработване на допълнителни функции за безопасност. Това е само началото.“

Новаторският проект е достигнал почти етапа на реализиране: технологията е готова, а тестването и одобрението скоро предстоят. На този етап Volvo Cars ще увеличи броя на тестовите автомобили 20-кратно - от 50 до 1000, и ще разшири тестовата зона, като включи два големи скандинавски града: Гьотеборг и Осло. Заедно тези мерки ще осигурят по-пълна картина за това, как системата ще работи в реални зимни пътни условия.
 
„Това ще ни доведе по-близо до нашата цел след 2020 г. да няма загинали или сериозно пострадали при инцидент с нов автомобил на Volvo. А и това е още един начин, по който философията „Създадено с мисъл за водача“ подобрява усещането при шофиране“, заключва Ерик Израелсон.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ