www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Сезонът във Формула Е ще завърши с два старта в Лондон

19.02.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1812 прочитания
A+ | A-

Първият сезон в историята на Формула Е ще завърши с два старта в Лондон – това ще е единствената ePrix с две отделни надпревари. Местната управа в Лондон одобри проекта за трасе в Батърсий парк, като пистата ще е съвсем близо до река Темза, точно срещу шикозния квартал Челси.

Форматът на стартовете от Формула Е е еднодневен – от сутринта до следобеда се провеждат свободните тренировки, квалификациите и самото състезание, но Лондон ще е домакин на финалните кръгове с номера 10 и 11, които може да са решаващи за изхода на първия сезон в шампионата. Двата старта са на 27 и 28 юни.

Лондон беше и един от първите градове, подкрепили Формула Е, още докато шампионатът беше във вид на идея, а сега продължава подкрепата си за световната надпревара с електрически болиди. Трасето в Лондон обещава да е доста бързо, ще има 15 завоя, а дължината му е 2,92 километра.

„Дискусиите за домакинството на Лондон да старт от Формула Е вървят от доста време и съм изключително доволен, че се споразумяхме за две състезания – обяви шефът на шампионата Алехандро Агаг. – Дължа специална благодарност на кмета на Лондон Борис Джонсън, който подкрепи инициативата ни и работи усилено с представителите на общинския съвет Уондсуърт, където се намира Батърсий парк.”

„Формула Е ще е страхотно допълнение към спортния календар на Лондон – допълни кмета на британската столица Борис Джонсън. – Очаква ни буквално наелектризирана атмосфера. Формула Е предлага на феновете невероятен състезателен спектакъл и демонстрира, че моторните спортове могат да отделят нулеви вредни емисии.”

Досега от първия сезон в историята на Формула Е са минали четири състезания: в Пекин, Путраджая в Малайзия, в Пунта дел Есте в Уругвай и в Буенос Айрес в Аржентина. Сезонът се подновява на 14 март със състезанието в Маями, САЩ, а преди броени дни в календара се включи и Москва – руската столица ще приеме деветия кръг от надпреварата на 6 юни.

Лидер след първите четири старта е Лукас ди Граси с 58 точки, следван от Сам Бърд с 48, а Себастиен Буеми и Никола Прост заемат третата и четвъртата позиции с 43 и 42 точки.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ