www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mazda може да възроди RX-7 за 2020 година

12.02.2015 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Georgi Ivanov | 1505 прочитания
A+ | A-

Mazda може да възроди RX-7 за 2020 година

Легендарният спортен модел RX-7 може да се завърне в гамата на японската марка Mazda още преди края на настоящото десетилетие. Според информации от Япония, възраждането на RX-7 ще стане по една семпла, но ефективна схема – компанията ще използва платформата от новия RX-5 плюс роторен двигател. Почти сигурно RX-7 ще си остане двуместен роудстър, което ще улесни задачата на конструкторите.

Възможно е обаче Mazda RX-7 да получи ново име – RX-6, но и това не е потвърдено.

Вицепрезидентът на направление „Изследване и развитие” на Mazda Европа Кеничиро Саруватари потвърди, в компанията все още работи екип от „десетки инженери”, който се занимава с развитието на роторния двигател. По тази тема компанията работи с редица японски университети, както и с NASA, откъдето дойдоха някои много успешни предложения за нови материали, които да се използват в двигателите.

RX-7 ще се завърне на пазара със сериозно подобрен роторен мотор с мощност над 300 конски сили, а възраждането на автомобила ще е за моделната 2020 година, за да съвпадне със 100-годишнината на марката.СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ