www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ейдриън Нюи може да се върне във Формула 1

12.02.2015 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Georgi Ivanov | 5101 прочитания
A+ | A-

Ейдриън Нюи може да се върне във Формула 1

Ако подготвяните радикални промени в техническите правила на Формула 1 за сезон 2017 бъдат приети, то Red Bull ще направи всичко възможно, за да върне в спорта гениалния си дизайнер Ейдриън Нюи.

Британецът е създал поредица шампионски болиди за Willliams, McLaren и Red Bull, като с негови автомобили Себастиан Фетел спечели и четирите си световни титли между 2010 и 2013, а през миналата година тимът изостана заради проблемите с новите турбо мотори на Renault.

Още миналата година Нюи заяви, че вече не иска да се занимава само с дизайна на болидите от Формула 1 и оглави новия технологичен център на Red Bull, където вече работи по проект на състезателна яхта. Очаква се, че там ще се разработва и първият сериен автомобил на Red Bull.

Новите правила във Формула 1 ще осигурят на световния шампионат по-мощни мотори, както и ще дадат на конструкторите повече свобода при създаването на болидите. От няколко години насам Нюи редовно се оплаква, че заради затягането на правилата, работата на дизайнерите става все по-безинтересна и монотонна.

„Ако Ейдриън все още има мотивация да работи за Формула 1, ще се пробваме – обясни шефът на тима Кристиан Хорнър. – Ако правилата осигурят повече свобода на конструкторите, може би това ще привлече Ейдриън. Той вече има пред себе си нови предизвикателства, което му харесва, но в сърцето му винаги има място за Формула 1, той винаги иска да създаде най-добрата кола, страстта му към Формула 1 не е изчезнала.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ