www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

ДАИ глоби 70 таксита за един ден

27.01.2015 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 2611 прочитания
A+ | A-

ДАИ глоби 70 таксита за един ден

Само за един ден инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" написаха повече от 70 акта, при проверка на над 400 таксиметрови автомобила в страната. Извънредната инспекция на ДАИ бе разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

По време на проверките, служителите на агенцията са установили технически неизправности при някои от таксиметрови автомобили, за което са съставени актове. За част от инспектираните таксита е констатирано, че не са преминали периодичен преглед за техническа изправност.

Голяма част от нарушенията, за които са издадени актове, са свързани с липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил и разрешително от съответната община за изпълняване на таксиметрова дейност на нейна територия. Други нарушения са – непопълнени пътни листа за деня, липсващи контролни талони и удостоверения за психологическа годност.

Подобни масирани проверки ще бъдат организирани периодично за всички видове автомобилни превози на пътници и товари. Основната цел на тези мерки е подобряването на безопасността, сигурността и качеството на транспортните услуги.Снимки


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "