www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кристиан Хорнър получил оферта от McLaren през 2014 г.

29.01.2015 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Georgi Ivanov | 1560 прочитания
A+ | A-

Кристиан Хорнър получил оферта от McLaren през 2014 г.

Шефът на бившите световни шампиони във Формула 1 Red Bull Кристиан Хорнър е получил „сериозна оферта” да се присъедини към McLaren през 2014 година. Това твърди Ралф Бах от Sport Bild, като допълва, че предложението към Хорнър е дошло лично от завърналия се начело на McLaren Рон Денис.

Новината веднага предизвика реакцията на Red Bull в лицето на съветника на собственика на тима Дитрих Матешиц доктор Хелмут Марко. Бившият пилот официално е съветник на Red Bull, но на практика той ръководи в сянка тима.

„Хорнър има дългосрочен договор с нас, така че той дори няма възможност да си помисли за смяна на тима”, беше категоричен доктор Марко.

При завръщането си на върха в McLaren Рон Денис избута на заден план Мартин Уитмарш, който няколко месеца по-късно напусна компанията. Денис привлече Ерик Булие от Lotus, който получи титлата „състезателен директор”, но все още не е официално повишен в шеф на отбора във Формула 1. Самият Денис контролира и тима, но обяви, че няма да участва в ежедневното ръководство на отбора от Уокинг.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ