www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Opel Adam става Buick в Щатите?

27.01.2015 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Borislav Tzakov | 2150 прочитания
A+ | A-

Opel Adam става Buick в Щатите?
Още по темата

Популярният в Европа Opel Adam най-вероятно ще стане част от гамата на Buick в Щатите, където отново ще е конкурент на Mini Cooper и FIAT 500.

„Определено искаме да включим Adam в гамата на Buick, при това скоро – заяви вицепрезидентът на Buick и GMC Дънкан Олдред. – Уверен съм, че от Adam ще стане страхотен Buick.

Олдред не е първият шеф в GM, който иска Adam да стигне до Щатите. Предишният главен изпълнителен директор на GM Дан Акерсън преди време изрази същото желание, но се оказа, че процедурата ще е доста скъпа, тъй като луксозния мъник не отговаря на някои изисквания за американския пазар и разходите за това ще са много високи спрямо цената на колата.

Opel Cascada вече стана модел на Buick, но цената на кабриото е по-висока и това улеснява поемането на разходите от страна на GM.

Очаква се Adam да влезе в гамата на Buick догодина, когато най-вероятно ще има фейслифт на модела. Предполага се, че версиите хечбек и кабриолет ще стъпят на американския пазар, но все още не се знае дали версия Adam Rocks ще ги последва.

Все още няма информация с какви двигатели ще се предлага Adam в Щатите. В Европа моделът се предлага с гама 3- и 4-цилиндрови мотори с мощност от 70 до 150 конски сили. Всички версии на модела са с предно предаване и повечето са с механична трансмисия.

Ако от Buick не успеят да получат хомологация за първото поколение на Adam за Америка, то второто, което най-вероятно ще се появи през 2018, със сигурност ще се продава и зад Океана.СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ