Автосалон Детройт 2014: Toyota възражда Supra

08.12.2013 | Авто новини: Автоновини » Изложения
A+ | A-


Автосалон Детройт 2014: Toyota възражда Supra

Все още не е официално потвърдено, но на автомобилния салон в Детройт в началото на 2014 можем да очакваме концертуален модел на Toyota, който да възроди легендата Supra.

Според медиите, разпространили информацията, тя идва от „авторитетни и надеждни източници” в японската компания, които са сигурни, че концептът ще има много малко разлики с бъдещия сериен модел.

От Toyota отказаха официален коментар по темата, но президентът на компанията Такеши Учиямада направи уточнението, че държи съвместният проект на Toyota и BMW да даде като резултат спортен автомобил с впечатляващи динамични качества, което пък съвпада с очакванията към всеки модел, носещ името Supra.

Доста по-конкретен се оказа главният инженер на проекта Toyota GT86 Тецуя Тада, който призна, че шефовете на компанията са му поръчали „да направи колкото се може по-бързо наследник на Supra”.

Всичко това са предположения и „изтървани” реплики, но се предполага, че серийната версия на възродения модел Supra ще е факт към 2017 година. Много е вероятно спортният модел да е оборудван с 2,5-литров бензинов двигател с турбо, допълнен от хибридна система.Снимки

Коментари (0)

Име:
Коментар:
Код за сигурност:

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори


facebook twitter rss linkedin probook Авто новини мобилна версия Auto news english version

МАРКИ
Списание autoclub.bg

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *