www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Второ поколение Porsche 911 eRuf Greenster

27.12.2010 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: | 1014 прочитания
A+ | A-

На автосалона "Женева 2009" фирмата Ruf, занимаваща се с тунинг на суперавтомобилите Porsche представи пред широката публика "Порше" с електромотор. Това стана 109 години след 1900 г., когато се появява знаменития модел Lohner-Porsche. В наши дни вместо обичайния ДВГ в задницата на модела 911 е монтиран разработена от Siemens силова установка с електродвигател 270 киловата и невероятен въртящ момент - 950 Нм, който е способен да ускорява елколата от място до 100 км/ч за около 5 секунди. Електрозахранването идва от литиево-йонни батерии, които се зареждат от битовата елмрежа. Тук трябва да се каже, че шефът на компанията Алоис Руф притежава три водно-електрически централи, които изработват годишно 35 млн киловатчаса еленергия.
Моделът Porsche 911 eRuf Greenster е второ поколение на електрическите разработки на Руф и компания. Прогресът, който е успяло да постигне тунинг ателието впечатлява: общото тегло е намалено от 2,5 тона до 1650 кг благодарение на акумулатори с по-малък размер и тежина, както и отказването от трансмисия.
"Имаме още потенциал" - твърди Алоис Руф, преди всичко това касае теглото на батериите. Третото поколение на тази серия вече се намира в разработка - елдвигателят може да се раздели като мотордвигатели на колелата и така отпада нуждата от диференциал. А акумулаторите ще представляват двупосочен захранващ блок, който ще се захранва от елмрежа 400 W, но и ще бъде в състояние да връща енергия в енергийната система.
Основните технически затруднения, по думите на Руф, са свързани с пасивната безопасност, охлаждането на акумулаторите и интеграцията им в бордовата електронна система. Иначе машините са вече придобили популярност - вече са продадени 30 електрически поршета eRuf на единична цена от около €180 000.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ