www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още 3,4 км велоалея по България в София

21.03.2013 | Авто новини: На 2 гуми » На 2 гуми | Автор: | 1700 прочитания
A+ | A-

Започна изграждането на нова велоалея по бул.”България”. Велотрасето е от от бул. „Гоце Делчев” до бул. „Фр. Нансен” с отклонение до метростанция „Европейски съюз” (б.р.: мола зад Хилтън). Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа на София, осъществявайки връзка с велотрасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк.
Началото на новото велотрасето е от кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”. Прави връзка с изграденото велотрасе при НДК I част и велотрасето по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Предвижда се двупосочно отклонение и връзка с изграденото велотрасе НДК II част и метростанция при музея „Земята и хората”. Велоалеята е с обща дължина 3400 м и ще бъде изпълнено с цветен унипаваж и водещи ивици. Ще бъде извършен и цялостен ремонт на прилежащите тротоари, включително направа на тактилни ивици и на понижения при кръстовищата за осигуряване на достъпна среда. Ще се положи необходимата хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.
Обектът се изпълнява от фирма „УНИМЕКС-С” ООД, съгласно договор от 12.02.2013 г. на стойност 853 613 с ДДС за строителство. Предвижда се строителството да завърши към средата на май. С новата велоалея в София ще са изградени над 38 км специални пътеки за колоездачи.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ