www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автосалон Женева 2013: Дебют за Audi A3 Sportback g-tron

01.03.2013 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 1469 прочитания
A+ | A-

Ауди се готви за технологична революция с автомобил, работещ с природен газ - Audi A3 Sportback g-tron. Компактната 5-врата кола е създадена във връзка с новата електронна газова инсталация на Ауди във Верлте (Германия), която произвежда газ от възобновяеми енергийни източници. Задвижващата система g-tron се състои от две газови бутилки и обикновен двигател с вътрешно горене. Резервоарите може да съхраняват е-gas, произведен от Audi, или обикновен сгъстен природен газ (CNG). Те са разположени под пода на багажника и са с вместимост 7 кг, всеки, и налягане до 200 бара. От Ауди твърдят, че новата силова установка в g-tron ще изразходва газ в рамките на 3,5 кг/100 км и само с него Audi A3 Sportback ще може да изминава автономно до 400 км (242 мили) при ниски скорости ма движение.
Резервоарите се състоят от нов тип матрица. Вътрешният слой е направен от газо-непропусклив полимер полиамид, а вторият слой от въглеродни влакна с подсилен полимер (CFRP) дава на резервоара изключително висока якост. Третият слой от стъклени влакна с подсилен полимер (GFRP) осигурява здрава защита срещу външни щети. За подсилване е използвана и високо якостна епоксидна смола. Бензиновият мотор в A3 g-tron е 1.4 TFSi със 110 к.с./81 кВт и осигурява гориво за преход от 900 км. Максималната скорост е 190 км/ч, а ускорението от място до 100 км/ч става за единайсет секунди.
С проекта e-gas, Audi става първият автомобилен производител, който затваря цялата верига на устойчиви енергийни носители. Началото на веригата е електроенергията, произведена от възобновяеми енергийни източници, а крайните продукти са водород и синтетичен Audi e-gas (Ауди E-газ). Изграждането на първия индустриален завод в света за производство на синтетичен метан (газ) от CO2 и на електроенергия от възобновяеми източници е почти завършен във Верлте (Долна Саксония), Германия.
Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ