www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Супер каскада - задно салто с MINI Countryman (видео)

20.02.2013 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Georgi Ivanov | 2113 прочитания
A+ | A-

Пилотът на Monster Energy - Герлан Шишери направи първото в света задно салто с автомобил

Световният Rally Raid шампион Герлан Шишери взриви склоновете на Тин и се превърна в първия човек успешно направил задно салто (бекфлип) с автомобил. След четири години подготовка, за това на пръв поглед невъзможно начинание, Шишери изстреля своето MINI Countryman в орбита. Той закова и четирите колела, след перфектен 360 градусов флип, на осем метровата рампа при закрит опит в неделя сутринта. Французинът не искаше да скача само веднъж и затова повтори каскадата пред хиляди фенове във френския курорт, вечерта на същия ден.
"Преди скока беше лудница", каза Шишери: "Преди началото бях сам в колата и просто трябваше да го направя, всичко бе готово. Трябваше да достигна скорост от 60 километра в час и да дам пълна газ в скока, за да се получи правилната ротация. По време на скока знаех, че колата е добре балансирана и ми отне около 20 секунди, за да осъзная, че колата се е приземила на колелата си!"
От създаването на първоначалната концепция, през разработването на специалното окачване и тестовете на скока върху огромната въздушна възглавница, Герлан Шишери може спокойно да си сложи короната за най-екстремен рали пилот в света: "Когато опитваш нещо, което никой друг не е правил до сега, стреса е много голям, но единствения начин да го направиш е да пробваш" каза уверено французина. "Това не е най-лудото нещо, което съм правил, но със сигурност е в топ три. Беше върха - искам да го направя пак!", допълни той.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ