www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Новият внос" вече с гаранция

07.11.2010 | Авто новини: Авто пазар » Съвети при покупка | Автор: | 1922 прочитания
A+ | A-

Употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция, която удостоверява тяхната техническа изправност. Това става факт след като днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите. Документът бе подписан в "Дару кар АД" - официален дилър на BMW Group за България.
С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили в Република България, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход. Клиентите ще получават гаранция от минимум 3 месеца за закупения автомобил, която ще бъде давана от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносители на автомобили, обясни Александър Цветков. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на стъклото на автомобила, допълни министърът.
В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция, която може да достигне 5000 лв.
В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хиляди автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача. Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.
От страна на Комисията за защита на потребителите меморандума подписа нейният председател Дамян Лазаров, а от Асоциацията на вносителите на автомобили - Цветелина Цанева, която е изпълнителен директор на организацията.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ