www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lotus Group купува Renault F1

06.11.2010 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: | 1360 прочитания
A+ | A-

Lotus Group, който е собственик на автомобилния концерн от Малайзия Proton, може да замени през следващата година във Формула 1 отбора на Renault. Съобщава се, че Lotus Group вече е започнал преговори с един от основните собственици на Renault F1 Team Жерар Лопес за покупката на френската "конюшня".
Самият автомобилен производител Renault планира да прекрати поддръжката си за едноименния отбор и да остане изключително доставчик на двигатели за няколко състава от Формула 1. Но до края на действието на "Договора за Съгласие" (до края на 2012 г.) името на Renault ще присъства в името на британския отбор - аналогично на BMW Sauber-Ferrari. Отборът, който сега се състезава по името Lotus F1 Racing, най-вероятно, ще се прекръсти на Malaysia Racing Team.
Това обаче не се харесва на британците. Техническият директор на Lotus F1 Racing е уверен, че пред неговата "конюшня" има блестящо бъдеще, независимо от това, дали ще успее в битката за името Lotus. Отборът на Тони Фернандес възнамерява да участва в състезанията през следващия сезон с оригиналното лого. Той е уверен, че правата върху името Lotus, използвано от оригиналния отбор във Формула 1, са изкупени от Дейвид Хънт (брат на Джеймс Хънт) през 1994 г., когато "конюшнята" напуска Ф1.
С това обаче Lotus Group не е съгласен. Малайзийското правителство се опитва да намери решение в спора между Фернандес и групировката, която принадлежи на местната фирма Proton. Тони Фернандес вярва, че отборът му го чака фантастично бъдеще, независимо от името: "Изградихме великолепен състав. И всички наши партньори са настроени да присъстват във Формула 1 дълго време".Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ