www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Логично: Шейхът на Катар купи най-скъпата кола в света

01.02.2013 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Borislav Tzakov | 3711 прочитания
A+ | A-

Първият собственик на новия автомобил, кичещ се с "отличието" най-скъпата кола в света, е шейха на Катар Яван бин Хамад Ал Тани. Арабският суперкар LykanHypersport бе показан за първи път на салона в Катар преди броени дни и за него са броени 3,5 милиона долара. Шейхът е предплатил експоната в залата и няма да чака до септември, когато се очакват да излязнат и следващите екзепляри от ливанското возило.
Моделът LykanHypersport ще бъде произведен в седем бройки, по 3,4 милиона долара всяка. Досега в класацията на най-скъпо возило на първо място бе Bugatti Veyron Super Sport, който се харчи за 2,6 милиона долара.
Суперколата е разработвана повече от 6 години с помощта на германската тунинг фирма RUF, която сглобява и мотора. Арабската супер кола има 6-цилиндров боксерен двигател с две турбини, който развива 750 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2,8 сек, а максималната скорост е 390 км/ч. Bugatti Veyron Super Sport дърпа от място за 2,5 секунди и има максимална скорост от 430 км/ч.
LykanHypersport има такива глезотии, като вградeни диаманти в LED фаровете и 3D дисплей. Креслата на хипер колата са с бродирани златни нишки. Ако си купите това ливанско возило, производителите ще ви подарят луксозен часовник Cyrus Klepcys Watch от специална серия, който иначе струва 200 000 долара.
Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ