www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Дакар 2013: Видео от финала на българите!

21.01.2013 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: | 1916 прочитания
A+ | A-

Предлагаме ви вълнуващо видео от финала на двата български екипажа на рали "Дакар", какот и от последния 14-и етап. Българските пилоти Петър Ценков и Орлин Алексиев заедно с техните навигатори Иван Маринов и Александър Стоянов сътвориха истински подвиг, след като успяха да завършат най-трудното рали в света в топ 70. Под вещото ръководство на Тодор Христов, който за съжаление не можа да завърши в класа на АТВ-ата, столичният общински съветник Алексиев финишира на 61-о място в генералното класиране, а Ценков остана 68-и.
"Всички се чувстваме победители. Сега се помнят само хубавите неща по време на ралито. Много сме доволни", каза Алексиев, след като слезе от финалния подиум в столицата на Чили Сантяго. "Мога да изкарам на тази седалка още 10 000 километра", сподели с усмивка пък навигаторът на Алексиев - Стоянов.
В последният 14-и етап на Dakar 2013 Ценков с Opel Antara успя да запише 39-о време, докато Алексиев след нови пробели с охлаждането на на своето BMW X1 завърши 73-и. Българите успяха да оставят за себе си много от пилотите от отборите, разчитащи на милионни бюджети. До финала не стигнаха такива асове в офроуда и ралитата като Карлос Сайнц и Насър Ал Атия, които за разлика от българите не успяха да преминат трасето.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ