www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мерцедес обнови купето и кабриолета Е-клас (+видео)

04.01.2013 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: | 1865 прочитания
A+ | A-

През декември 2012 г. компанията Mercedes-Benz публикува първа информация за обновената Е-класа - седан и комби. Днес марката от Щутгарт разкри подробности, касаещи обновения Е-клас във версия купе и кабриолет. Вече всички представители на фамилия 2014 Mercedes-Benz E-Class притежават предни фарове, изпълнени във формата на единен блок, в състава на който влизат също дневни светлини на светодиоди. Освен това, радиаторната решетка е с увеличен размер. Изменен е дизайнът на предната броня с повече изразителни по стилистика въздушни отвори. По различен начин сега изглеждат и задните светодиодни фарове. Моторизацията на купето и кабриолета от Мерцедес Е-клас напълно е заимствана от обновения седан. Промяната е само в план икономичност и подобрения на екологичните показатели. В стандартното изпълнение влизат функция stop/start и система за рекуперация на енергията при спиране.

Според д-р Йоахим Шмит, член на борда на Mercedes-Benz леки автомобили, отговорен за маркетинг и продажби:  „Три понятия обобщават купето и четириместния кабриолет на Е-клас:  пленителен, атлетичен, страстен. Особено привлекателен е фактът, че и двата автомобила притежават най-интелигентните технологии. Това ги прави истински автомобили - мечта”.
 
Дизайн: е-моция
Основна характеристика на новия дизайн на Е-клас купето и кабриолета е обновената предница с фарове, при които всички функционални елементи са обединени в общ панел. Стандартно светлините са с вградени LED елементи против заслепяване, а фарове в изцяло LED изпълнение могат да се поръчат като опция за първи път в този клас. Новите предни брони с изразени V-форми и широки радиаторни решетки поставят акцент върху динамиката на тези пъргави автомобили. Като цяло предницата има независимо, спортно излъчване, като същевременно се подчертава близката родственост между купето, кабриолета и новата лимузина на Е-клас.
Купето има класически пропорции с дълъг преден капак, издължена странична линия, нисък покрив и мощна задница. Традиционната стилистика, която прави Mercedes-Benz купетата непогрешими, определя поразителните линии на двувратия модел.  Например, страничните прозорци се отварят напълно, а линията се запазва  ненарушена поради липса на Б-колона.
Четири местният кабриолет също има напълно отваряеми странични прозорци, като линията на страничните прозорци се извива плавно от предния до задния капак, за да подчертае чистите пропорции на автомобила.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ