www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов български производител - Auto Group Motors

12.12.2012 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: | 438 прочитания
A+ | A-

BYD със завод за коли и рейсове в Брезник, България любимо място за инвестиции в производството на автобуси

Китайската компания BYD Co Ltd., подкрепяна от милиардера инвеститор Уорън Бъфет, ще започне съвместно предприятие в България за производство на електрически автомобили и автобуси, съобщи официалната агенция Синхуа в сряда. BYD и българската енергийна фирма Bulmineral подписаха споразумение във вторник за изграждане на завод за сглобяване на превозни средства в Брезник, малък град на около 50 км западно от София, се казва в репортажа.
Съвместното 50 на 50 предприятие ще бъде наречено Auto Group Motors и се очаква да внесе своя първи електрически автобус още през февруари 2013 година. Това заяви пред Синхуа изпълнителният директор на Булминерал Александър Усачев. Той сподели още, че заводът ще произвежда 40-60 автобуса месечено, когато заработи с пълен капацитет. Фабриката в Брезник ще бълва и други продукти на BYD, като LED крушки и батерии, сфери в които китайската фирма е световен лидер.
BYD е третият производител на рейсове, след Yutong Bus и ЛАЗ, който заявява тази година ясни намерения за инвестиции в родната икономика.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ