www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Audi A3 Sportback на цена от 47 077 лв с ДДС

28.11.2012 | Авто новини: Авто пазар » Промоции на нови коли | Автор: | 3016 прочитания
A+ | A-

- Вносителят на марката „Порше БГ” представи предпремиерно третото поколение на Audi A3 Sportback
- В шоурума на Ауди „Порше София Запад” е  изложен Audi A3 Sportback, 2.0 TDI в екстериорен цвят  Ice Silver
- Автомобилът е с близко до максималното ниво на оборудване и Audi connect

Audi A3 Sportback e динамичен, гъвкав и функционален. Компактният модел с пет врати с просторно багажно отделение е революционно лек, благодарение на използваните нови технологии за олекотяване на конструкцията на каросерията. Двигателите на новия модел са мощни и извънредно икономични. Инфоразвлекателната система с интуитивна технология за свързване и системите за подпомагане на водача, предлагани от новия A3 Sportback поставят нови стандарти в престижния сегмент на компактния автомобилен клас. Цялостният стилистичен език е съсредоточен върху най-важното, като всеки отделен елемент в дизайна демонстрира увереност и естетика.
Леката конструкция на автомобила е важно условие за постигане на динамика и ефективност. Ултрамодерната технология за конструктивно олекотяване на Audi намалява теглото на новия Audi A3 Sportback с цели 90 килограма в сравнение с предходната версия на модела. В съчетание с двигателя 1.4 TFSI, моделът с пет врати има собствено тегло (без водача) от едва 1 205 килограма. С цел снижаване на теглото, в конструкцията на пътническата клетка на новия A3 Sportback са използвани горещо формовани стоманени елементи, като теглото и е с 37 килограма по-ниско от това при предходния модел. Съществено снижаване на теглото е постигнато и във вътрешното пространство, както и при двигателите. В качеството си на пионер в областта на олекотените конструкции, Audi преобърна налагащата се през последните години спираловидна тенденция към нарастване на теглото, поставяйки пореден нов рекорд.
Предната част на автомобила е ниска, а линията на покрива описва дъга, преминаваща през леко загатнатия спойлер към мускулестите форми на задницата. Дизайнът на страничния силует с разделено на три части остъкляване е стегнат, изразителен и изключително прецизен в изпълнението на детайлите. Големите арки на калниците подчертават динамичните амбиции на новия Audi A3 Sportback.
Характерната предна решетка в цвят „Stone Gray” със скосени ъгли в горната част е най-яркият стилистичен елемент в предната част на автомобила. Хоризонтално разположените ламели и четирите кръга на емблемата на Audi са оформени триизмерно, докато тесните предни светлини са истински произведения на изкуството, които придават на новия Audi A3 Sportback решително, непоколебимо изражение, което се помни дълго. На по-късен етап моделът ще се предлага с цялостна LED-технология на светлините.
Вътрешното пространство на новия A3 Sportback е елегантно, просторно и с изискано, освободено от излишни елементи оформление, което продължава динамичния стил на външния дизайн. Формите на арматурното табло с неговата извита фронтална част са фини и се отличават с ниско, сякаш свободно плаващо в пространството разположение подобно и на ориентираната към водача централна конзола.
Новият Audi A3 Sportback отбелязва премиерата на няколко изцяло нови
двигателя – два дизелови TDI и два бензинови TFSI. Работният обем при тях варира между 1.4 и 2.0 литра, а максималната мощност е в диапазона между 77 кВт (105 к.с.) и 132 кВт (180 к.с.). Чрез прилагане на технологиите от модулната платформа за повишаване на ефективността спомагат за намаляване на разхода на гориво средно с девет процента в сравнение с предходния модел. На по-късен етап ще се предлагат и допълнителни бензинови и дизелови двигатели, както и двигател TCNG, който ще може да използва природен газ (метан) или e-gas от екологичната програма на Audi.
Новият Audi A3 Sportback ще бъде на разположение в дилърската мрежа на Порше БГ от месец февруари 2013 година, като цените започват от 47 077 лв с ДДС. Версията с двигател 1.2 TFSI ще започне да се предлага малко по-късно. Клиентите ще могат да направят своя избор между нивата на изпълнение Attraction, Ambition и Ambiente, а на тяхно разположение ще има и богат избор от допълнителни възможности за подобряване на динамиката и комфорта като адаптивното осветление на панорамния стъклен покрив, например.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ