www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Citroen eTouch - нова система за пътна помощ

13.10.2010 | Авто новини: Авто Продукти » Необходими екстри | Автор: | 1614 прочитания
A+ | A-

Френската компания Citroen разработи нова система за екстрена помощ за моделите Citroen C4, C5 и DS3. Тя е получила името eTouch и се стартира чрез бутон на тавана на автомобила, който при натискането си обезпечава връзка с аварийните служби.
Дадената система включва в себе си вградена сим-карта и GPS приемник. В случай на авария eTouch изпраща координатите на местонахождението на пострадалия автомобил в телефонен център за обаждания Citroen Urgence. След това шофьорът бива свързан с оператор, който оценява ситуацията, дава съвет или се свързва със спешните служби.
В случай на сериозна катастрофа, при която сработва въздушната възглавница за безопасност, eTouch сработва автоматично и изпраща ес-ем-ес в центъра за обработка на повикванията с координатите на местоположението и точното време на аварията, както и последните пет позиции на транспортното средство до установяване направлението на движението му.
По информация от Citroen, технологичното нововъведение е предназначено главно за оказване помощ при катастрофи, станали в отдалечени райони. От този месец eTouch ще е достъпен в автомобилите Citroen C4, DS3 и C5, а по-късно и в моделите Citroen C3, C3 Picasso и C4 Picasso.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ