www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Женева 2013: Пореден китайски играч на пазара - Qoros (+видео)

08.11.2012 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 983 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Преди една година в Шанхай беше анонсиран нов автомобилен производител - Qoros Auto Co. Ltd, съвместна частна китайско-израелска инвестиция. На пролетния автосалон в Женева, който е насрочен за пролетта на 2013 година, ще се състои официалният дебют на новия автомобилен бренд и автопроизводител. На шоуто край Женевското езеро ще бъдат представени първите модели на Qoros, предназначени за Европа.
Производителят възнамерява да наблегне върху качеството на продукцията и сервизното обслужване. В екипа, с който стартира проекта Qoros, са събрани специалисти от различни области, не само от автомобилната промишленост - Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Valeo, Microsoft и Iconmobile. Qoros е създаден още през 2007 г. като съвместно предприятие между Chery Automobile и израелския холдинг Israel Corporation. По данни на компанията, бъдещите модели ще бъдат ориентирани основно към младежката аудитория в Европа и Китай.
В основата на първите модели на Qoros застава уникална модулна платформа, която позволява бързо разширяване на моделната гама. Именно към модулната архитектура се насочи и автомобилният концерн VW Group, който планира да лансира на една платформа до 4 млн броя коли от различни класове. Qoros възнамерява да произвежда още електрически автомобили и хибриди, както и да обновява гамата си с по два модела всяка година.
Дебютант за новата марка ще стане компактен четириврат седан, дело на изпълнителния директор по дизайн Герт Фолкер Хилдебранд, който преди две години работеше за MINI. В момента компанията QOROS Automotive Shanghai строи първия си завод в Китай - с проектна мощност на предприятието в размер на 150 хиляди автомобила и бъдещ обем на производство до 450 хиляди коли. Президент на Qoros Auto Co. Ltd е Гуо Киан, главен оперативен директор на компанията Chery. Вицепрезидент е Фолкер Щайнвашер, бивш изпълнителен директор във VW.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4