www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кубица ще участва на две ралита през ноември

07.11.2012 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: | 1441 прочитания
A+ | A-

Роберт Кубица ще предприеме нова крачка по завръщането си в автомобилния спорт. След като спечели две малки ралита в Италия през септември, полякът ще вземе участие в Rally di Como от 15 до 17 ноември и във френското Rallye du Var през следващия уикенд. 27-годишният състезател ще седне зад волана на шампионски Citroen C4 WRC, идентичен с този, използван от Себастиен Льоб преди появата на DS3 WRC.

"Нетърпелив съм да се кача на борда на такъв ефективен и победоносен автомобил какъвто е C4 WRC", сподели Робърт Кубица. "След като тествам автомобила, участието ми в Рали Комо ще бъде преди всичко случай да подобря знанията си в условия на състезание. Целта по време на Рали Дю Вар ще е друга. То ще е моето трето рали по това трасе, следователно теренът ми е добре познат и бих искал да измина максимално километри и да напредна в дисциплината!", добави полският пилот.
Първото състезание е предвидено в Ерба, Северна Италия, за 15, 16 и 17 ноември. Трасето включва 126 километра скоростни отсечки около езерото Комо. Добър старт, преди изпитанието на Рали дю Вар в следващия уикенд, което е осми, последен етап от Шампионата на Франция на асфалт.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "