www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Калифорния елмобили рента кар (+видео)

11.10.2010 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: | 1416 прочитания
A+ | A-

Калифорнийската компания CODA Automotive™, специализирана в производството на електрически автомобили и батерии, и Enterprise Rent-A-Car анонсираха днес програма за предоставяне рента кар на 100 електрически седана CODA Sedan™ през 2011 година.
Ръководител на компанията CODA е Кевин Цингер. Той разкри, че компонентите за елмобилите са дело на китайските фирми Changan и Hafei. В САЩ ще се извършва тяхното окончателно сглобяване.
Иновативната 33.8 кВтч батерия на CODA с активно терморегулиране е най-модерната в класа си осигурява запас за преход от 145 до 210 км. Пълната зарядка на акумулатора от битовата 220-волтна мрежа отнема 6 часа. Бързото и удобно зареждане пък се постига с помощта на 6,6 кВт зарядно устройство на борда, което е два пъти по-бързо от това на конкуренцията.
CODA е преминал всички необходими краш-тестове, като е показал ниво на безопасност, сравнимо с BMW 3-series.

Американските поклоници на екологично чистия вид транспорт пък ще имат възможност още преди тази Коледа да си закупят електрическото возило. Стартовата цена на CODA Sedan™ в САЩ ще е $44 900, но благодарение на държавните отстъпки ще бъде снижена до $37 400, а в Калифорния - дори до $32 400.Видео


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ