www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

България и Мароко обсъдиха Спогодба за международен автомобилен транспорт

30.10.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: | 1495 прочитания
A+ | A-

Република България и Кралство Мароко ще подпишат Спогодба за международен автомобилен транспорт. За това се договориха днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на индустрията, икономиката и новите технологии на Кралство Мароко Абделкадер Амара на среща в София. Към момента между страните няма установени двустранни отношения в областта на автомобилния транспорт.
„Традиционно нашите де страни имат добри отношения в морския, въздушния и автомобилния транспорт, затова се надяваме да продължим да работим за задълбочаване на сътрудничеството”, каза министър Ивайло Московски.
Абделкадер Амара заяви, че подписването на спогодбата е от голям интерес и за Мароко като изтъкна, че неговата страна вече има пряка сухопътна връзка с Европа и автомобилният транспорт става все по-конкурентоспособен.
Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” е изготвила текст на нова спогодба, съобразен с изискванията на Европейския съюз, който ще бъде изпратен за съгласуване от Европейската комисия в най-кратки срокове. Текст на типовия проект на Спогодбата е изпратен на мароканската страна и по проекта ще бъдат проведени експертни преговори. Двамата министри се договориха, че ще проучат възможностите за създаването на пряка въздушна линия между България и Мароко.
На срещата между Ивайло Московски и Абделкадер Амара бе обсъдено и сътрудничеството в областта на водния транспорт. През месец септември  2010 г. между страните бе подписана Спогодба за морско търговско корабоплаване. 
Дискутирано бе и сътрудничеството в областта на информационните технологии и съобщенията, като се очаква се по-късно днес, двамата министри да парафират проект на спогодба в тази област.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ