www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Искат сервизна книжка при автосервизна дейност

12.10.2012 | Авто новини: Авто пазар » Оферти на употребявани автомобили | Автор: | 2882 прочитания
A+ | A-

Спешна необходимост от въвеждането на регулация, законова и нормативна база за дейността на автосервизите в България

Спешна необходимост от въвеждането на регулация, законова и нормативна база за дейността на автосервизите в България. Това беше темата на пресконференция в пресклуба на София прес на Съюза на автосервизите в България. На срещата с медиите участваха: Емил Германов – председател на Съюз на автосервизите София, Васил Джостов – председател на Съюз на автосервизите Пловдив, Марин Пандов - СКАР Русе, Цветанка Иванова – Съюз на автосервизите за Ботевград и Монтана, Кирил Кирилов – зам.-председател на Съюз на автосервизите София.
Трябва ясно да се регламентира автосервизната дейност. Нямаме нищо против малките сервизи да работят, не искаме хората да остават без работа. Но трябва да работят на светло и за гарантират за ремонтите, които са извършили. Само в София работят около 4500 "гаражни" сервиза, почти толкова са и в Пловдив и областта, стана ясно на срещата с медиите. Общо в страната полулегалните сервизи сигурно са към 50 000.
От Съюза на автосервизите настояват да се наложи със закон лицензионен режим. Сега всеки може да отвори сервиз само като се се регистрира в съответната община, че извършва търговска дейност. Трябва да бъде наложен ред, по който да дават някаква гаранция за извършените ремонти.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ