www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

42 пожарни Iveco за родните огнеборци

14.09.2012 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: | 877 прочитания
A+ | A-

БОЙКО БОРИСОВ: НОВАТА ТЕХНИКА ЗА НС „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” ПОДОБРЯВА УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА НА ОГНЕБОРЦИТЕ И СИГУРНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ

42 нови противопожарни автомобила Iveco получиха огнеборците на професионалния си празник днес. Министър-председателят Бойко Борисов лично поздрави пожарникарите за професионализма, който проявяват ежедневно, и посочи, че новата техника значително ще подобри условията им на работа.
Противопожарните автомобили са доставени по проект за модернизация на структурните звена на НС „Пожарна безопасност и защита на населението” по Оперативна програма „Регионално развитие” и са на стойност 7 млн. евро. Със спестените при проведената процедура средства ще бъдат купени още 10 пожарни, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
След реализирането на проекта огнеборците от София и регионите на Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора ще могат по-бързо и адекватно да реагират при възникването на пожарен инцидент. На практика проектът ще има ефект върху работата на 34% от пожарникарите и сигурността на 42% от населението в страната.
Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че по европейски програми се очаква да бъдат получени още 120 подобни пожарни, с които за последните две години те ще станат над 430, и 20 високопроходими автомобила. По думите на вицепремиера Цветанов, изпълнението на инвестиционната програма на МВР ще осигури надеждна и ефективна защита на българските граждани.
На церемонията присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, политическото и професионалното ръководство на МВР, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК Христо Григоров и други официални лица.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ