www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Opel с богата експозиция и на IAA 2010 в Хановер

21.09.2010 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: | 2180 прочитания
A+ | A-

- Opel със солидно присъствие на международното изложение за товарни автомобили в Хановер
- Световна премиера: Opel Movano шаси-кабина и фургон с двойна кабина
- Иновативен: Новият Opel Movano в сегмента на лекотоварните автомобили
- Гъвкав: Opel Vivaro оптимизиран с цел намаляване на разхода на гориво и с подобрен интериор
- Доказани: Combo, Corsavan и Astravan допълват гамата
- Уникален: Corsavan – първият малък фургон със Start/Stop система

Opel представя своята модерна, гъвкава и разнообразна гама от лекотоварни автомобили на изложението IAA Commercial Vehicles 2010 в Хановер. Фокусът на щанда на Opel е световната премиера на шаси-кабината и фургона с двойна кабина на изцяло новия Movano, представен по-рано тази година. С добавянето на тези нови варианти, Movano вече ще се предлага в над 300 версии. Освен високотехнологичните решения и най-добрата в класа функционалност и икономичност, модерната моделна гама си изгражда солидни позиции на върха на европейския сегмент за лекотоварни автомобили.
Наскоро модернизираният Opel Vivaro е оборудван с оптимизирана по отношение на аеродинамиката каросерия и гама от икономични дизелови двигатели, като версиите 2.0 CDTI с 66 кВт/90 к.с. и 84 кВт/114 к.с. могат да бъдат поръчани с филтър за твърди частици (DPF); промени са извършени и по интериора.
Компактните фургони, Combo и Astravan, както и малката Corsavan са конструирани на базата на вече доказана формула за успех. Благодарение на широката гама от задвижващи агрегати, включващи ефективни бензинови, дизелови и захранвани с  природен газ двигатели, по изключително икономичен начин могат да бъдат превозвани товари с обеми до 3,200 литра. Най-добрият пример е новата Corsavan 1.3 CDTI със Start/Stop система – първият малък фургон в света оборудван с подобна технология. Той консумира средно 4.0 литра дизелово гориво на 100 км, което съответства на емисии на CO2 от едва 105 г/км.

Новият Opel Movano е предназначен за превоз на по-тежки товари

Opel Movano притежава редица предимства пред конкуренцията, като например: свеж дизайн, комфортна интериорна атмосфера, разнообразие от версии и ниски оперативна разходи. Впечатляващият му външен вид включва стилови елементи, придаващи му типичната идентичност на марката. Функционалният и ергономичен дизайн на интериора, включващ висококачествени материали и повърхности, отличен обзор, щедро оразмерено пространство и практични места за съхранение на различни пособия, създава идеална среда за работа и пътуване. 
Благодарение на изключително гъвкавата платформена конструкция, Opel Movano се предлага във версии с предно или задно предаване, допустимо общо тегло до 4.5 тона, четири дължини и три височини на каросерията. Възможните версии включват фургон и комбинирана каросерия, шаси с единична или двойна кабина, както и платформено шаси. Movano получава най-високи оценки за удобство при товарене, височина на интериора и товарен капацитет. В зависимост от модела, дължината на товарното пространство може да достигне 4.40 метра, товарният капацитет – 17 кубически метра, а полезният товар – 2.5 тона. Новият Movano притежава и сериозни възможности по отношение на прикачения товар: той може да тегли ремаркета с тегло до три тона в зависимост от версията. Movano дава възможност за оборудване с различни специални приспособления и устройства, като например, самосвална платформа със задно или тристранно разтоварване или отделен от кабината фургон.
Ефективността и икономичността са гарантирани от новата гама четирицилиндрови дизелови двигатели 2.3 CDTI common-rail с по-малък работен обем. Трите нива на мощност са съответно 74 кВт/100 к.с., 92 кВт/125 к.с. и 107 кВт/146 к.с. - всичките комбинирани с шестстепенна механична предавателна кутия. Автоматизираната версия Easytronic се предлага като допълнително оборудване за двете по-мощни версии. Емисиите на отработили газове на всички модели отговарят на стандарта Euro 4, а в комбинация с опционалния дизелов филтър за твърди частици, Movano покрива и изискванията на стандарта Euro 5.
Консумацията на гориво от порядъка на 7.8л/100 км и емисии на CO2 от 203 г/км, са най-ниските стойности в класа на новия Opel Movano. Оперативните разходи, включващи обслужване, износване, амортизация, и разходи на гориво за четири години или 150 000 километра са с 10 процента по-ниски от тези на предшественика. Разходите за рутинно обслужване сами по себе си са намалени с 24 процента.  
Технологиите, осигуряващи безопасност също са на изключително високо ниво и включват спирачки с ABS и Електронно разпределение на спирачното усилие (EBD) – и двете част от стандартното оборудване за всички версии. Електронната стабилизираща система (ESP) също се предлага стандартно за версиите със задно предаване и като допълнително оборудване за тези с предно. Пасивната безопасност включва въздушна възглавница за водача, както и триточкови колани и предопъвачи и ограничители на натоварването на колана. Елементи, като въздушна възглавница за пътника, странични възглавници и предни светлини с функция за завиване се предлагат като допълнително оборудване. 

Усъвършенстваният Opel Vivaro е идеална работна база
Преработеният Opel Vivaro също ще бъде представен на изложението за лекотоварни автомобили IAA Commercial Vehicles 2010. Vivaro е перфектното допълнение към Movano в гамата от лекотоварни автомобили на Opel.  Модификациите в гамата включват дизелови двигатели с нова настройка за по-нисък разход на гориво, както и променен интериор. Версиите на дизеловия двигател 2.0 CDTI с мощност от 66 кВт/90 к.с. и 84 кВт/114 к.с. се предлагат и с филтър за твърди частици (DPF) като допълнително оборудване. Най-мощният двигател е дизеловият агрегат 2.5 CDTI (107 кВт/146 к.с.). Vivaro се предлага и с 2.0- литров бензинов мотор (86 кВт/117 к.с.). Като алтернатива на стандратните шестстепенни трансмисии двата по-мощни дизелови мотора могат да бъдат поръчани и с автоматизирана шестстепенна трансмисия Easytronic.
В зависимост от модела и версията, средната консумация на гориво е в диапазона от 7.5 до 7.8 л/100 км. За оборудваните със същите мотори, но оптимизирани по отношение на разхода на гориво, версии ecoFLEX той е намален до 7.4 л/100 км. Сервизните интервали за 2.0 CDTI с дизелов филтър за твърди частици са увеличени до 40,000 км или един път годишно.
Големият избор от варианти на каросерията за Opel Vivaro покрива широка гама от изисквания. Освен конвенционалния фургон, гамата включва и фургон с двойна кабина или комбинирани варианти, като всеки се предлага в две дължини на каросерията, две височини на покрива (фургона) и с общо допустимо тегло от 2.7 или 2.9 тона. Vivaro Combi предлага възможност за превоз на до девет пътници. На разположение на клиентите са и луксозната версия Tour и гъвкавата модификация за свободното време Life. Платформената шаси версия се предлага като база за специални транспортни решения, позволяващи на компаниите да монтират различни установки върху платформата. 
Промените са извършени и по отношение на интериора и инфоразвлекателните системи на Vivaro. Подобрената обстановка за работа на водача включва уреди с променен  дизайн и графики, включително индикатор за смяна на предавката, както и нова централна конзола. Новият дизайн на воланите е съчетан и с нова система на въздушните възглавници и, в зависимост от версиите, интегрирани бутони за автоматичния контрол на скоростта. Менютата на аудио и информационните, развлекателните и указващите сервизните интервали информационни данни могат да бъдат извикани дистанционно с бутони на волана.   
Предлагат се четири нови инфоразвлекателни системи за Opel Vivaro. В зависимост от версията те включват CD, вход AUX и USB интерфейс за външни електронни устройства, дистанционен контрол на волана и Bluetooth интерфейс за мобилни телефони. Навигационната система Tom-Tom е напълно интегрирана в бордовата електронна архитектура и включва карти на Западна Европа. 

Солидна база: Компактният Combo е същински „евъргрийн”
Opel Combo е същински „евъргрийн” в сегмента на компактните фургони. С товарен обем до 3,200 литра, той предлага едно от най-големите товарни пространства в своя клас. Големият заден отвор с двойни, отварящи се настрани врати позволява товаренето дори на европалети. Гъвкавата концепция на Combo включва и версия с пет места, която вече е утвърдила името си като удобна възможност за активен живот в свободното време и комфортен семеен автомобил, благодарение на своя простор и невероятното съотношение качества/цена.
Гамата от двигатели на Opel Combo е изключително разнообразна – предлага се избор от два дизелови агрегата, един бензинов и екологичният 1.6-литров мотор CNG захранван с природен газ. Мощността се простира от 55 кВт/75 к.с. до 74 кВт/100 к.с. Със запас от 19 килограма природен газ и 14 литра бензин Combo CNG ecoFLEX с 69 кВт/94 к.с. може да измине до 550 километра, отделяйки едва 133 г/км CO2.

Corsavan: Малък, но изненадващ с товарните си възможности
Дори Corsavan – най-малкият представител на гамата от лекотоварни автомобили на Opel – предлага изненадващо товарно пространство, комбинирано с типичната надеждност и стил, която го прави идеален градски фургон. Corsavan е базиран на хечбек модела Corsa с три врати, осигуряващ приятна атмосфера за водача и пътника. Задната седалка е заменена с ефективно организирано товарно пространство, чийто обем достига 919 литра, съгласно стандартите на VDA.
Corsavan се предлага с три бензинови и четири дизелови двигателя, включително и  1.3-литровия CDTI ECOTEC агрегат оборудван със система Start/Stop – за първи път в този сегмент от малки фургони. Двигателят отговаря на стандарта за емисии Euro 5 и е оборудван с необслужваем филтър за твърди частици. Средният разход на гориво по комбинирания цикъл е едва 4.0 литра дизел на 100 километра, което съответства на 105 г/км емисии на CO2.

Astravan комбинира комфорта на компактния модел с щедро оразмерено товарно пространство
Ако Opel Vivaro е прекалено голям, а Corsavan прекалено малък за нуждите на клиентите, то възможната алтернатива е Astravan. Базиран на популярната Astra Station Wagon (от предишното поколение, серия H), той комбинира комфорта на компактния модел с щедро оразмереното товарно пространство до 1,579 литра - стойност, която е най-добрата в тази категория. 
Гамата от двигатели включва шест турбодизелови агрегата и един бензинов мотор с мощност от 66 кВт/90 к.с. до 110 кВт/150 к.с. Дизеловите двигатели изразходват около 5.0 л/100 км (при комбиниран цикъл) и са оборудвани с шестстепенна механична трансмисия, докато автоматизираната предавателна кутия Easytronic се предлага като допълнително оборудване за 1.9 CDTI ECOTEC. Версията с бензинов мотор 1.4 TWINPORT ECOTEC с мощност от 66 кВт/90 к.с. с петстепенна механична трансмисия изразходва едва 6.1 л/100 км при комбиниран цикъл.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ