www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Siemens с голяма поръчка в Чехия

23.08.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: | 1231 прочитания
A+ | A-

Чешките държавни железници поръчват влакове Intercity на стойност около 100 млн. евро

Siemens спечели поръчка на Чешките държавни железници Ceske Drahy (CD) за доставка на седем 7-вагонни Railjet влака. Договорът е на стойност около 100 млн. евро и включва опция за поръчка на още осем 8-вагонни влака до средата на 2013 г. По план влаковете ще бъдат доставени през 2014 г.
С поръчката на InterCity влаковете от SiemensRailSystems, Чешките държавни железници модернизират своя железопътен парк. В близко бъдеще пътниците ще се възползват от всички екстри, които предлагат модерните и удобни влакове, които ще се движат, както по национални трасета, така и по международни маршрути до Австрия ивероятно други съседни на Чехия държави.
Влаковете Railjet достигат максимална скорост от 230 км. в час и са подходящи за международни високоскоростни пътувания. Техническите системи се базират на вече изпитаните и проверени InterCity влакове, пуснати на пазара от Siemens под името Viaggio Comfort. Всеки влак има общо 446 места в три класи - Първа, Бизнес и Икономична, и предлага вагон-бистро, специални тоалетни помещения за хора с ограничена подвижност, асансьор за инвалидни колички, малка кино зала за деца и пространство за детски колички. Общата дължина на 7-вагонните състави е около 185 метра.Талигите ще бъдат произведени в завода в Грац, а окончателното сглобяване на влаковете ще бъде осъществено в завода на Siemens във Виена.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ