www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mini MINI в помощ на Олимпиада 2012

03.08.2012 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: | 1317 прочитания
A+ | A-

Двойната олимпийска шампионка във фигурното пързаляне Катарина Вит тества електрическия скутер BMW C evolution в ролята си на олимпийски посланик на BMW Group в Лондон и в чест на 40-годишнината от Олимпиада 1972 в Мюнхен

На Олимпийските игри в Лондон започнаха състезанията по лека атлетика. По наблюдателните зрители веднага забелязаха появата на зеления терен на няколко необичайни возила, които обслужваха днес сектора за хвърляне на чук. Моделите си имат своето име - Mini MINI. Това са специално разработени и проектирани 3 броя радио управляеми електрически автомобили (10 к.с., габарити - д/ш/в: 110 мм/500 мм/400 мм), които ще бъдат използван и на терена на олимпийския стадион, за да превозват копието, дисковете, чуковете и др. от полето за хвърляне, като спестяват по този начин ценно време по време на състезание.
BMW Group е официален автомобилен партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон. Немският концерн е подготвил за обслужването на състезанията много автомобили, като част от флотата са изцяло електрически коли. 160 броя BMW 1 Series ActiveE и 40 броя MINI E имат много задължения, включително превозването на спортисти и официални лица в рамките на олимпийския парк и околните обекти. Те също така бяха спомагателни елементи в щафетата на Олимпийския огън при пътуването му из Обединеното кралство.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ